Advies Milieu Centraal: vervang een cv-ketel door een cv-ketel

Home/Algmeen nieuws/Advies Milieu Centraal: vervang een cv-ketel door een cv-ketel

Advies Milieu Centraal: vervang een cv-ketel door een cv-ketel

Milieu Centraal adviseert zeker 600.000 Nederlanders die de komende drie jaar staat voor vervanging van de cv-ketel een nieuw gasgestookte cv-ketel aan te schaffen. De keus hang echter sterk af onder andere de isolatiewaarde van je woning en de woonwijk. Om huiseigenaren te helpen, heeft de organisatie daarom een maatadvies online gezet.

Milieu Centraal, een organisatie die mensen voorlicht over milieu-gerelateerde zaken, vindt het logisch dat mensen twijfelen over de vervanging van hun cv-ketel. Maar het antwoord op de vraag: ‘wat nu’ is voor iedere situatie anders. “Zo speelt mee hoe oud de cv-ketel is en of deze nog werkt, hoe goed de woning is geïsoleerd en natuurlijk wat de plannen van de gemeente zijn. Komt er een warmtenet, en zo ja op welke termijn?”, zijn belangrijke criteria voor en zorgvuldige afweging.

Milieu Centraal heeft drie belangrijke vingerwijzingen:
– Is een huis redelijk geïsoleerd, is de cv-ketel aan vervanging toe en heeft de gemeente nog geen warmteplan? Het advies is dan om de nieuwe cv-ketel te combineren met een hybride warmtepomp.

– Een slecht geïsoleerde woning is nog niet geschikt voor een warmtepomp. Deze mensen krijgen juist het advies om zo lang mogelijk met de cv-ketel te blijven doen en deze te repareren indien nodig.

– Een zeer goed geïsoleerde woning is geschikt voor een volledig elektrische warmtepomp. Staat de woning in het buitengebied, dan komt daar vrijwel zeker geen warmtenet en is het advies om een volledige warmtepomp te overwegen.

De tool is te vinden op milieucentraal.nl/cv-ketel-vervangen.

Kies hier voor uw ketel!

2020-01-31T08:34:00+00:00
Go to Top