Energie besparen met een warmtepomp

Home/Algmeen nieuws/Energie besparen met een warmtepomp

Warmte is overal aanwezig; in de buitenlucht, de bodem en oppervlaktewater bijvoorbeeld. Een warmtepomp gebruikt deze warmte om op efficiënte wijze uw woning duurzaam te verwarmen. Voor iedere woning, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, bestaat er een passende warmtepomp. Onze deskundige medewerkers geven u graag advies over welk systeem het beste bij uw situatie past.

Werking

Een warmtepomp werkt volgens hetzelfde principe als een koelkast. Bij een koelkast wordt warmte onttrokken aan de te koelen producten, een warmtepomp onttrekt de warmte uit bijvoorbeeld de bodem om dit vervolgens af te geven aan het verwarmingssysteem. Er zijn ook warmtepompen die uw woning verkoelen tijdens warme zomers. Hierdoor is een extra investering in een airconditioning niet nodig.

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende warmtepompsystemen op de markt. Bij een aarde/water warmtepomp wordt de warmte aan de aarde onttrokken. Een water/water systeem haalt de benodigde warmte uit het grondwater en een lucht/water warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht om de woning te verwarmen. Welke soort de juiste is voor u, hangt ondermeer af van het budget, gebruiksdoeleinden en de beschikbare ruimte.

Opbrengst

75% van de benodigde warmte voor een woning wordt gratis uit de bodem, lucht of grondwater onttrokken. De overige 25% gaat op aan elektriciteit om het systeem te laten werken. Dat betekent dat er voor 25 euro maar liefst 100 euro aan warmte geproduceerd. Het rendement van een warmtepomp is hoger dan bij een gasgestookte cv-ketel. Wat u precies kunt besparen, rekent onze adviseur graag voor u uit.

Professionele installatie

De installatie kunt u uitstekend overlaten aan onze professionele installateurs. Voor iedere woning zorgen wij voor een maatwerk-oplossing. U kunt ervan op aan dat uw warmtepomp tot een optimale prestatie leidt.

Offerte aanvragen

Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden en voordelen van een warmtepomp. Vervolgens ontvangt u -indien gewenst- een geheel vrijblijvende offerte op maat.

Kies hier voor uw ketel!

2019-10-18T12:16:31+00:00
Go to Top