Veelgestelde vragen

 

 

Warmtepomp

Dat verschilt per merk en type warmtepomp. Op dit moment zijn bij enkele fabrikanten langere levertijden dan normaal voor warmtepompen. Deze vertragingen in de levering zijn het gevolg van uitdagingen in de productie en distributie van zowel de warmtepompen zelf als de bijbehorende onderdelen. Het is belangrijk op te merken dat de exacte levertijden kunnen variëren afhankelijk van het specifieke type warmtepomp en liggen doorgaans tussen de 3 en 12 maanden.

Bij het kiezen van de juiste warmtepomp is het essentieel om rekening te houden met verschillende factoren, zoals type woning, woonsituatie en persoonlijke wensen. Samen met een monteur wordt er zorgvuldig gekeken naar de beste en meest rendabele oplossing voor je specifieke situatie. Om tot deze optimale oplossing te komen, wordt doorgaans altijd een monteursbezoek ingepland tijdens het selectieproces van een warmtepomp. Op deze manier kan een gedegen analyse maken van je woning en de benodigde infrastructuur, en kan een weloverwogen advies geven dat aansluit bij je behoeften.

Absoluut! Investeren in een warmtepomp is een verstandige keuze met zowel korte als langetermijnvoordelen. Het is een duurzame investering die zichzelf terugverdient. Door te kiezen voor een warmtepomp ben je voorbereid op de toekomst en lever je een waardevolle bijdrage aan de verduurzaming van zowel het klimaat als je eigen financiën. Bovendien is het belangrijk om te vermelden dat het huidige prijsplafond een tijdelijke maatregel is, die hoogstwaarschijnlijk binnen afzienbare tijd zal verdwijnen.

De installatie van een warmtepomp neemt doorgaans slechts 1 dag in beslag. Mocht er echter sprake zijn van specifieke aanpassingen die extra tijd vergen, dan zal de installateur dit tijdig met je communiceren.

Een hybride warmtepomp is een installatiesysteem dat helpt bij het verwarmen van je woning. Het unieke aan een hybride warmtepomp is dat deze samenwerkt met een traditionele CV ketel die op bijvoorbeeld gas werkt. De warmtepomp neemt het grootste deel van het werk voor zijn rekening. Wanneer de buitentemperatuur echter onder een bepaald niveau daalt, springt de gasketel bij om ondersteuning te bieden. Op deze manier geniet je altijd van een warm huis, terwijl je aanzienlijk bespaart op je gasverbruik. Met een hybride warmtepomp combineer je dus het beste van beide werelden: efficiënte verwarming en besparing op energiekosten.

Een volledig elektrische warmtepomp werkt zelfstandig en functioneert volledig op elektriciteit, zonder ondersteuning van een gasketel. Deze innovatieve warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (of de bodem) om je woning te verwarmen. Door deze warmte te benutten, wordt er een aangename temperatuur gecreëerd voor zowel de verwarming van je huis als voor warm water. Met een all-electric warmtepomp maak je dus optimaal gebruik van duurzame energiebronnen, zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen zoals gas. Dit resulteert niet alleen in een comfortabel binnenklimaat, maar ook in aanzienlijke energiebesparingen en een lagere impact op het milieu.

Bij het gebruik van een warmtepomp is het mogelijk dat de ventilator geluid produceert terwijl het warmte uit de buitenlucht onttrekt. De geselecteerde installateurs werken uitsluitend met hoogwaardige warmtepompen van gerenommeerde merken zoals Remeha, Mitsubishi en Intergas. Deze warmtepompen zijn van uitstekende kwaliteit en voldoen aan alle wettelijke geluidsnormen. Bovendien zijn de geluidseisen volgens de recent gewijzigde Bouwbesluit-normen aangescherpt, waarbij een warmtepomp overdag maximaal 45 dB en ’s nachts maximaal 40 dB aan geluid mag produceren. De zorgvuldig geselecteerde warmtepompen voldoen ruimschoots aan deze normen, waardoor je kunt genieten van een comfortabele en stille werking in je woning.

Ja. Naast verwarming biedt een warmtepomp ook de mogelijkheid om te koelen. Of dit haalbaar is in jouw specifieke situatie hangt af van het type afgiftesysteem dat je hebt geïnstalleerd, zoals geschikte vloerverwarming of radiatoren. De deskundige adviseurs kunnen samen met jou beoordelen of koeling met een warmtepomp een geschikte optie is voor jouw woning. Er wordt dan gekeken naar de technische mogelijkheden om ervoor te zorgen dat het systeem perfect wordt afgestemd op jouw behoeften en wensen. Zo kun je niet alleen genieten van efficiënte verwarming, maar ook van verfrissende koeling tijdens warme zomerdagen.

De subsidie voor warmtepompen varieert per type warmtepomp en wordt jaarlijks vastgesteld door de overheid. Om de actuele subsidiebedragen te raadplegen, verwijzen we je graag naar www.isde.nl 

Gemiddeld gaat een warmtepomp 15 jaar mee.

Zonnepanelen

Meestal volstaat uw adres en foto’s van het dak om dit te kunnen beoordelen. In andere gevallen is dit niet voldoende. Om te bepalen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, is het beste om een afspraak te maken om specialisten ter plaatse te laten komen kijken. In Nederland zijn de meeste daken geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Door een inspectie uit te voeren, kan de ligging van het dak, de staat van het dak en de locatie beoordeeld worden om te bepalen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Hoewel er momenteel geen landelijke subsidie beschikbaar is voor de aanschaf van zonnepanelen, zijn er nog steeds aantrekkelijke financiële voordelen waarvan je kunt profiteren. Een van deze voordelen is de mogelijkheid om de betaalde btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terug te vragen bij de belastingdienst.

Daarnaast biedt het salderen een interessante mogelijkheid om te besparen op je energiekosten. Wanneer je met je zonnepanelen meer elektriciteit opwekt dan je verbruikt, kun je het overschot terugleveren aan je energieleverancier. Dit wordt salderen genoemd en kan resulteren in een verrekening van de teruggeleverde stroom met je energierekening.

Om het maximale rendement uit je zonnepanelen te halen, is het essentieel dat de stroom optimaal door de zonnecellen kan stromen. Daarom is het belangrijk om schaduw op je zonnepanelen zoveel mogelijk te vermijden, omdat dit de opwekking van elektriciteit kan verminderen. In situaties waar schaduw onvermijdelijk is, kan gebruik worden gemaakt van bypass-diodes. Deze diodes zorgen ervoor dat de cellen die in de schaduw liggen worden overgeslagen, zodat de rest van de panelen wel efficiënt stroom kan blijven opwekken.

Stel dat je bijvoorbeeld een dakkapel hebt of er staat een boom voor je huis die voor schaduw zorgt. In dergelijke gevallen wordt vaak geadviseerd om te kiezen voor micro-omvormers. Met micro-omvormers heeft elk zonnepaneel zijn eigen omvormer, waardoor elk paneel individueel zijn eigen stroom kan regelen. Dit voorkomt dat een deel van de panelen wordt beïnvloed door een bypass-diode en het optimaliseert de prestaties van je zonnepanelen, zelfs bij gedeeltelijke schaduw.

CV-ketel

Het is het beste om de cv-ketel te vervangen wanneer het mankementen vertoont, of als de ketel tussen de 10 en 15 jaar oud is. Oudere cv-ketels hebben namelijk een veel lager rendement wat resulteert in hogere energierekeningen. De investering voor een nieuwe cv-ketel inclusief montage heb je meestal binnen 5 of 6 jaar terugverdiend.

Gemiddeld tussen de 12 en 15 jaar.

De installatie van een airco neemt doorgaans slechts een halve dag in beslag. Mocht er echter sprake zijn van specifieke aanpassingen die extra tijd vergen, dan zal de installateur dit tijdig met je communiceren.

Gratis offertes vergelijken

Ik ontvang graag een offerte voor : *

Deze aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Liever meteen een monteursbezoek inplannen?

Wil je een monteursbezoek inplannen voor persoonlijk advies en maatwerkoplossingen? Wij sturen een monteur!